İste

Turnitin İntihal Tespit Programı Kullanımı

Turnitin İntihal Tespit Programı Nedir?

      Öğrenci ödevleri ,yüksek lisans tezleri ve projelerinde intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan web tabanlı sistemdir. Sisteme yüklenen ödev, proje vb. çalışmalar çok geniş bir veri havuzdaki kaynaklarla otomatik olarak karşılaştırılır ve alıntılar, benzerlikler, usulsüz kaynak kullanımları tespit edilerek, bir benzerlik raporu oluşturulur. Turnitin'in veri havuzunda akademik veritabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak, 200 milyondan fazla öğrenci ödevi ve 17 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır.

Turnitin İntihal Tespit Programını Kimler Nasıl  Kullanır?

     Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı anabilim dallarında yürütülen lisansüstü programlarda yazılan tezlerin tez savunma sınavı öncesinde  “Tez Çalışması Orijinallik Raporu”nun alınması gerektiğinden  Turnitin İntihal Tespit Programını  lisansüstü ders veren tüm öğretim üyelerimiz kullanabilir. Kendilerine ait Turnitin Hesabı ile öğrenci tez ve ödevlerini orjinallik raporlarını alabilir ve orjinallik rapor tespiti yapabilirler.

Turnitin Hesabı Açtırmak için Ne Yapmalı?

    Turnitin hasabı oluşturmak  için gerekli  şifre Kütüphanemiz tarafından verilmektedir.  Turnitin kullanımı için şifre almak isteyen akademisyenlerimiz ,dahili hattan 16 02'yi arayarak iletişime geçebilir  veya kddb@iste.edu.tr  adresine isim, soyisim ve kurumsal mail adreslerini  bildirebilirler.