İste

Sayısal Kitap Deneme Erişimi

31 Aralık 2020 tarihine kadar deneme erişimine açılan Sayısal Kitap hakkında bilgi vermek isteriz.

Sayısal Kitap (Türkçe e-kitap ve e-dergi platformu - Türkçe Dijital Kütüphane): Kütüphane ve diğer kurumların ister tek tek kitap ve dergi seçerek, isterlerse koleksiyon bazındaki e-kaynakları tüm kullanıcılarına ücretsiz kullandırabileceği çevrimiçi bir platform sunar. Sorgulama ve filtreleme seçenekleri ile okuma imkanı sunmaktadır. Kullanıcılar dilerlerse, seçtikleri kitaplardan kendi kitaplığını oluşturabilir ve okudukları kitaplar içerisinde arama ve işaretleme yapabilir. Kitapla ilgili not alma, atıf yapma, sosyal medyada bağlantı paylaşma gibi özellikleri kullanabilir.

İçeriğinde ,Alis, Alef, Ankara Üniversitesi, Arkeoloji ve Sanat, Bulut, Ceres, Evrensel, Edebi Şeyler, Ege Yayınları,  Galeri Nev, Gerlach Press, Gita Yayınları, Günışığı, Homer Yayınevi, İzmir BB yayınları, İzmir Akdeniz Akademisi yayınları, İş Bankası, Kırmızı Kedi, Logos, Nesin Yayınevi, Notos, Kaynak Yayınları, Kelime Yayınları, Literarür, Maya, Optimist, Öteki, Ötüken Neşriyat, Pusula,  Selenge, Sosyal Araştırmalar Vakfı, Sadberk Hanım Müzesi, Sis, Tekir, Terakki Vakfı Okulları, Tudem, Varlık, Yapı Kredi, Yordam Kitap, Zoe gibi seçkin yayınevlerinin elektronik kitapları bulunmaktadır.

Akbank Sanat Yayınları, ART Unlimited Sanat Dergisi, Kültürel Mirası Koruma Derneği Yayınları, Bikepedia Dergisi, Tarih ve Teknoloji Dergisi ve Tema Vakfı e-kitapları da açık erişim olarak kullanıma sunulmuştur.

Notos dergisinin tüm sayıları, Anlatıcı, Yapı Kredi 'nin Cogito, Kitap-lık,  Varlık Dergisi, Bilim ve Ütopya, Sinefilozofi Dergisi, Duvar dergisi, HR İnsan Kaynakları, Günışığı Keçi Dergisi ve Terakki Vakfı Okulları’nın dergileri de platformda mevcuttur.

Kampüs içi erişim için: www.sayisalkitap.com

Kampüs dışı erişim için tıklayınız.