İste

JSTOR Deneme Erişimi

30 Haziran 2021 tarihine kadar deneme erişimine açılan, JSTOR veri tabanının EKUAL anlaşması dışında kalan Tematik Koleksiyonlar, Birincil Koleksiyonlar ve Artstor kısımları hakkında bilgi vermek isteriz.

 

Tematik koleksiyonlar; JSTOR Security Studies (Güvenlik Çalışmaları) koleksiyonu, dünya çapındaki perspektifleri kapsayan, uluslararası ve ulusal güvenlik sorunları ve dış politika konularında akademik ve politik araştırmaları bir araya getirmektedir. Bu disiplinlerarası kaynak, kütüphaneciler, akademisyenler ve politika araştırmacıları ile işbirliği içinde ve akademisyenler ve profesyonellerden oluşan bir danışmanlık grubunun rehberliğinde oluşturulmuştur.

Erişim linki: https://www.jstor.org/security-studies/

 

Birincil Koleksiyonlar; Global Plants, bu alanda çalışan kişilerin katkılarıyla hazırlanmış ve botanik, ekoloji ve koruma çalışmaları konularındaki öğretim ve araştırmalar için temel bir kaynaktır. İçeriğinde yüksek çözünürlüklü numunelerin yanı sıra referans çalışmaları ve yazışmalar, günlükler, resimler ve fotoğraflar gibi birincil kaynaklar dahil olmak üzere iki milyondan fazla nesne bulunmaktadır.

 

Erişim linki: https://plants.jstor.org/

 

Artstor; Akademisyenlere ve öğrencilere disiplinin sınırlarının ötesinde geniş bir konu yelpazesinde eksiksiz bir görüntü kaynağı sağlar. 2,5 milyondan fazla görüntüden oluşan (ve her geçen gün büyüyen) yaklaşık 300 koleksiyonda, Smithsonian’dan Yerli Amerikan sanatı, Louvre’dan hazineler ve Ayasofya’nın panoramik, 360 derecelik manzaraları gibi materyaller, kullanımı kolay tek bir kaynakta incelenebilir.

Görseller, aralarında Metropolitan Sanat Müzesi, Modern Sanatlar Müzesi (MoMA) ve Louvre gibi önemli müzelerin ve Oxford Üniversitesi Bodleian Kütüphanesi, Harvard Peabody Arkeoloji ve Etnoloji Müzesi ve Magnum Fotoğraf Ajansı gibi özel konulara odaklanmış kurumların da bulunduğu çok çeşitli yerlerden, müzelerden, fotoğraf arşivlerinden, akademisyenlerden ve sanatçılardan derlenmiştir. Tarih öncesinden günümüze kadar sanatsal üretimi her yönüyle kapsamasına ek olarak, Dijital Kütüphane, antropoloji, arkeoloji, mimarlık, klasikler, moda, tarih, fotoğrafçılık ve dini araştırmalar gibi konularda eğitim ve öğretim için zengin bir içerik sunmaktadır.

Erişim Linki: https://library.artstor.org/

 

 

Kampüs İçi Erişim için tıklayınız.

İSTENET-VPN Kurulum ve Kullanım Rehberi için tıklayınız.

Öğrenci VPN Başvuru Formu için tıklayınız.