İste

EBSCO Keşif Aracı Hizmeti

Değerli öğretim elemanlarımız,

İSTE Merkez Kütüphanesi olarak abonelik sağladığımız EBSCO Keşif Aracı hakkında bilgi vermek isteriz.

EBSCO Discovery Service™ (EDS) Üniversitemiz basılı ve elektronik bilgi kaynaklarını tek bir ara yüzden tarama olanağı sağlayan sistemdir. Üniversitemiz gereksinimlerine göre özelleştirilen EDS’de; “Tümü”, “Katalog”, “E-Dergiler”, “Makaleler”, “E-Kitaplar”, “Tezler”, “İSTE Akademik Arşivi”  modülleriyle araştırmalarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.

Örneğin “E-Dergiler” modülünden üniversitemizin abone olduğu dergileri, dergilerin erişim yılları ve haklarını görebilir; konusal bazda dergi taramaları gerçekleştirebilirsiniz.

EDS hizmetine Kütüphane ana sayfasından erişebilirsiniz. Erişim için tıklayınız.

Araştırmalarınızda gereksinim duyabileceğiniz kullanım kılavuzları aşağıdaki gibidir.

Temel Arama

Gelişmiş Arama

EBSCOHost Sonuç Listesi Daraltma

My EBSCOHost Kişisel Klasörünün Kullanımı

Dergi Hatırlatmaları Oluşturma

EBSCOHost ile Arama Hatırlatmaları Oluşturma

EBSCOHost ile Tam Metin Makaleler

EBSCOHost ile E-Kitap Okuma

E-Kitapları PDF Olarak Kaydetme Kılavuzu

EDS kullanımı, erişimi vb. konularındaki tüm sorularınız için kütüphanemize danışabilirsiniz.