İste

Yeni Abone Veri Tabanları - ProQuest Ebook Central

Kütüphane İSTE – BKM’nin 2021 yılı için abonelik sağladığı ProQuest Ebook Central veri tabanı hakkında bilgi vermek isteriz.

 

ProQuest Ebook Central’da Bilim/Teknoloji, Mühendislik, Din/Felsefe, Edebiyat/Dil, Eğitim, Hukuk, İşletme/Yönetim, Sağlık/Tıp, Sanat, Sosyal Bilimler, Tarih/Siyasi Bilimler konu alanlarında; Elsevier,  Wiley, Springer, Oxford University Press, Bloomsbury, IGI Global, Cambridge Scholars Publishing gibi saygın yayınevlerinin yayınlarının da aralarında olduğu  230.000'den fazla e-kitaba istediğiniz zaman, istediğiniz cihazda sınırsız olarak aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

 

ProQuest Ebook Central aboneliği kapsamında, ProQuest Ebook Central DDA ile 1 Milyondan fazla kitabı sayfa sınırı olmadan 5 dk süre ile okuyabilirsiniz. Her kitap için 5 dk süre 24 saatte bir yenilenmektedir.

 

Abonelik ile eriştiğimiz kitaplar sonuç sayfasında “Mevcut” ifadesi ile DDA koleksiyonundaki kitaplar ise “Bu kitabı günlük 5 dk süre ile okuyabilirsiniz” ifadesi ile görüntülenecektir. Eğer sadece abonelik ile eriştiğiniz kitapları görmek isterseniz sayfanın sol tarafında yer alan “Kütüphanenin aboneliği kapsamında” seçeneğini seçtiğinizde sadece abonelik paketinde olan kitaplar sonuç sayfasında görüntülenecektir.

 

Veri tabanının kullanımına ilişkin, webinar eğitimi planlanmaktadır.

 

Erişim Linki: http://ebookcentral.proquest.com/lib/istetr/

Kullanım Rehberi Linki (Türkçe): https://proquest.libguides.com/ProQuestTurkiye/pqebc

Kampüs dışı erişim için tıklayınız.