İste

Yeni Abone Veri Tabanları - Turcademy (Türkçe E-Kitap)

Kütüphane İSTE – BKM’nin 2021 yılı için abonelik sağladığı Turcademy veri tabanı hakkında bilgi vermek isteriz.

Turcademy platformu Türkiye’deki Türkçe Elektronik yayıncılığa katkı sağlamak için 2016 yılında geliştirilmiştir. Aboneliğimiz kapsamında Turcademy platformunda yer alan Doğa Bilimleri, Mühendislik Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler koleksiyonlarında yer alan 4549 e-kitaba erişim sağlayabilirsiniz. Turcademy platformunda Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Der Yayınları, Dora Yayınevi, Ege Yayınları, Ekin Yayınevi, Gazi Kitabevi, Literatür Yayıncılık, Nobel Tıp Kıtabevleri, Palme Yayınevi, Pegem Akademi, Phoenix Yayınevi, Seçkin Yayıncılık, Siyasal Kitabevi ve Yeni İnsan Yayınevi bulunmaktadır.

 

Turcademy platformunda yer alan kaynakları dilerseniz tam metin olarak online görüntüleyebilir, dilerseniz bilgisayarınıza üç gün süreyle indirebilirsiniz.

Turcademy platformunda yer alan kaynakları online olarak görüntülemek için:

  • Turcademy platformuna kayıt olmanız gerekmektedir.
  • Kayıt olma işleminizi gerçekleştirdikten sonra İskenderun Teknik Üniversitesi Kampüs Dışı Erişim ayarlarını tanımlayın.
  • Turcademy üzerinden kayıtlı hesabınıza giriş yapın.
  • Görüntülemek istediğiniz kaynağı tam metin görüntüle butonuna tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

 

Turcademy platformunda yer alan kaynakları 3 gün süreyle indirmek için:

 

  • Kayıt olma işleminizi gerçekleştirdikten sonra İskenderun Teknik Üniversitesi Kampüs Dışı Erişim ayarlarını tanımlayın.
  • Turcademy üzerinden kayıtlı hesabınıza giriş yapın.
  • Hesabım bölümünde “Lisans ve İndirme” seçeneği üzerinden, bir defaya mahsus olmak üzere, kullandığınız işletim sistemine uygun olan programı indirin ve bilgisayarınıza kurun.
  • Programı indirdikten sonra Hesabım “Lisans ve indirme” bölümü üzerinden lisansınızı indirin ve çalıştırın. (3 ve 4 deki adımların kullanılan cihaz için bir defa yapılması yeterlidir. )
  • İndirmek istediğiniz kaynağın başlığına tıklayın ve indir butonuna tıklayın.

 

Veri tabanının kullanımına ilişkin, webinar eğitimi planlanmaktadır.

Turcademy Kullanım Rehberi için tıklayınız.

Kampüs içi erişim: www.turcademy.com

Kampüs dışı erişim için tıklayınız.