İste

LibraryTürk (Türkçe e-Kitap) Veritabanı Deneme Erişimine Açıldı

29 Mayıs 2024 tarihine kadar deneme erişimine açılan LibraryTürk (Türkçe e-Kitap) Veritabanı hakkında bilgi vermek isteriz.

Librarytürk, basılı kitapların e-kitap formatına göre okuyucuya sunulduğu yapay zeka destekli bir e- kitap portalıdır. Librarytürk kullanıcılarına e-kitaplar arasında literatürü tarama ve ulaşma imkanı sunması bakımından ilk ve tektir. Ayrıca Librarytürk, bir Ar-Ge projesinin çıktısı olup, yapay zeka tabanlı, kullanıcı dostu ve kurumsal abonelik modeline göre erişim hakkı tanıyan bir veri tabanıdır. İçeriğinde 9200 e-kitap bulunmaktadır.

 

Kampüs içi erişim:

1.  https://www.libraryturk.com  adresine tıklayın!

2.  Açılan sayfada sağ üstte görülen Üye Ol sekmesinden ad-soyad, kurumsal e-posta adresi ve kullanmak istediğiniz şifre bilgilerinizi girin! Ardından Kayıt Ol linkine tıklayın!

3.  Kurumsal e-posta adresinize gelen aktivasyon linkini onaylayın!

Kayıt işleminin tamamlanmasından sonra oluşturduğunuz şifre ile giriş yapıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Kampüs dışı erişim:

  1. Öğretim elemanları VPN bağlantısıyla, kampüs içi erişim için belirlenen adımları takip ederek veri tabanına erişim sağlayabilirler.

İSTENET-VPN KURULUM VE KULLANIM REHBERİ https://iste.edu.tr/files/932_files_1556629795.pdf

  1. Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler VPN erişimleri mevcutsa, kampüs içi erişim için belirlenen adımları takip ederek veri tabanına erişim sağlayabilirler.

    2. Eğer VPN erişimi yok ise “Öğrenci VPN Başvuru Formu” doldurup Bilgi İşlem Daire Başkanlığına teslim ettikten sonra, İSTENET-VPN KURULUM VE KULLANIM REHBERİ ile VPN ayarlarını yapıp, kampüs içi erişimde belirlenen adımları takip ederek veri tabanına erişim sağlayabilirler.

Öğrenci VPN Başvuru Formu

https://iste.edu.tr/kddb/belge-ve-formlar